Akabe De Pioen
Akabe De Pioen: voor jongeren met beperking

Akabe De Pioen is een scoutsgroep voor kinderen en jongeren met of zonder een beperking. Doorheen het jaar organiseren wij tweewekelijks op zondagnamiddag een ongelooflijk mega-toffe activiteit (van 14u tot 17u). Iedereen tussen 6 en 26 jaar is welkom, met of zonder lichamelijke of mentale beperking. Op deze manier proberen wij te werken rond het thema inclusie.

Akabe De Pioen is een afdeling van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Daarom dat wij het leven van een scout zo dicht mogelijk proberen te benaderen. Wij leven en spelen in de bossen en in de openlucht. Wij gaan elk jaar op kamp en we gaan zelfs op tweedaagse waar we bij een boer op de hooizolder blijven slapen. Om maar te zeggen dat ook wij volwaardige scouts zijn!

Akabe is een afkorting  voor ‘Anders Kan Best’. Deze naam weerspiegelt perfect de doelstelling van onze groep. Wij willen elk kind de kans geven om op een scouteske en speelse manier hun mogelijkheden en grenzen te ontdekken. Bij Akabe krijgen ze ook de kans om die grens te verleggen. Daarom ook onze slogan:

‘T Is anders, ‘T Is feest, ‘T Is Akabe De Pioen!

Waar liggen de lokalen van Akabe De Pioen?
Militair domein aan de Retieseweg: Binnenblokken, 2440 Geel 

Van waar komt de naam De Pioen?

SONY DSC

De Pioen is de specifieke naam van onze groep in Geel. Ook deze naam heeft een betekenis. Een Pioen is namelijk een bloem die zeer teer is. Een heel gevoelige bloem dus, maar als je ze goed verzorgt met veel liefde wordt het een prachtige, weelderige bloem waarop je trots kan zijn.

 

Tijd voor het weekend: 

Ieder jaar gaan de takken apart op weekend. Wanneer, waar en hoelang zij dit doen mogen zij zelf kiezen. Ook de prijs ervan kan verschillen. Meestal begint het weekend op vrijdagavond en gaat het door tot zondagmiddag, maar dat is niet noodzakelijk zo. Het weekend gaat meestal gepaard met een leuk thema waarin de verschillende activiteiten aangekleed zijn.

Het weekend is een ideale gelegenheid voor leden om elkaar beter te leren kennen en om al eens te oefenen voor het kamp. Ook voor leiding is het een goede oefening om meer inzicht te krijgen in het organiseren van geschikte activiteiten. Op die manier kunnen we garanderen dat het kamp ongelofelijk leuk wordt!

Op kamp met Akabe De Pioen!

Elk jaar gaan we met heel de groep op kamp. De periode dat we op kamp gaan is steeds dezelfde van 13 juli tot 19 juli. We slapen dan in gebouwen en de Givers & Jins gaan op tweedaagse trektocht. We gaan ook op uitstap naar bv een zoo, zwembad,… en de laatste dag is er een grote BBQ waarbij ouders en familie uitgenodigd zijn om samen met ons te eten en te luisteren naar al onze verhalen.

Dit jaar zal ons kamp doorgaan in Hechtel-Eksel. Meer informatie volgt nog wanneer we het kamp naderen.

Activiteiten: 

Pioenfeesten: pannenkoekendag en familiequiz! 

In het begin van september organiseren wij ieder jaar op zaterdag onze pioenfeesten. Vanaf de middag kunnen jullie terecht op onze pannenkoekendag waar we jullie verwennen met zelfgemaakte pannenkoeken aan democratische prijzen. Je kan ter plaatse ook meteen komen inschrijven, je uniform aankopen of aanvullen en neuzen tussen de gevonden voorwerpen van op kamp.

’s Avonds kunnen jullie komen genieten van onze familie- en consumptiequiz. In ploegen van 6 personen kunnen jullie inschrijven voor €15 per ploeg. Om 19u gaan de deuren open en om 20u stipt zal onze quiz van start gaan.
Tijdens de quiz serveren wij enkele versnaperingen, soep en uiteraard ook een ruim aanbod aan dranken. Voor ieder gekocht drankje zal de ploeg punten
ontvangen die geteld worden voor de consumptiewedstrijd. Een frisdrank en pils levert 1 punt op, zwaar bier levert 2 punten op. Ga je voor de quizprijs of de
consumptieprijs? Of win je ze beide? Kom het zeker testen.

Spaghettidag:

In het begin van april kunnen jullie opnieuw jullie honger komen stillen. Dit maal kunnen jullie bij ons terecht voor een overheerlijk bord spaghetti, belegde broodjes en een ruim assortiment aan dessertjes. Daarnaast kunnen jullie ook meedoen met onze mega tombola. 2 leden van onze leidingsploeg zullen dan rondlopen om lootjes te verkopen. Je kan dan meteen je prijs afhalen op het podium. Leuk detail: de tombola-leiding zal rondlopen in verkleedkledij in het thema van het kamp. Zo weten jullie meteen ook wat je op kamp van verwachten!