Akabe De Pioen
Omdat onze takken op dagtocht of tweedaagse waren hebben we gisteren geen verslag kunnen geven. Maar dat maken we vandaag meteen goed met een dubbel verslag waarin de takken hun avontuur van afgelopen dagen vertellen! Van een uitje naar de dierenboerderij tot zwemmen of bowlen, er is weer een hele boel gebeurt.

viering-totemisatie

Kapoenen

zaterdag

Vandaag zijn de kapoenen op dagtocht geweest. In de voormiddag maakte we een wandeling door de bossen van het natuurdomein in Hechtel-Eksel. Onderweg zongen we verschillende liedjes en speelden we spelletjes. Cis zong uit volle borst mee en ook Natalie liet haar zangtalent opmerken. Na deze wandeling namen we even de tijd om te picknicken waarna we richting Overpelt trokken voor een namiddag subtropisch zwemmen. Van zodra we het zwembad binnen gingen tot wanneer we er weer vermoeid buiten wandelden gingen we van glijbaan tot glijbaan en had iedereen een lach op het gezicht. Om terug op krachten te komen na deze actieve namiddag aten we als vieruurtje een ijsje en vertrokken vervolgens weer richting de kampplaats. Na het eten hebben we nog wat spelletjes gespeeld met de Welpen. En om deze geweldige dag af te sluiten luisterde we samen naar een verhaaltje voor het slapen gaan. Bij het sluiten van het voorleesboek vielen alle kapoenen meteen in slaap. Morgen wacht ons weer een dag vol plezier!

zondag

Omdat de afgelopen dag zo vermoeiend was sliepen we vandaag een uurtje uit. Om de dag goed in te zetten maakte we samen een brunch klaar. Een kom fruit toverde we samen om tot een kom fruitsla en samen met de foeriers maakte we pannenkoekjes. Met de buikjes rond en weer helemaal vol energie begonnen we aan onze eerste activiteit van de dag. We verzamelde uit het bos een grote doos vol dennenappels. Met die dennenappels maakte we een groot kunstwerk in de vorm van het kapoenen logo. Omdat de kapoenen zo goed hadden meegewerkt bij het maken van dit grote kunstwerk kregen ze van de leiding allemaal een persoonlijk aandenken om dit kamp nooit meer te vergeten. In de namiddag speelde we waterspelletjes. We hielden een waterballonnengevecht en speelde spelletjes op een grote plastieken mat met zeep op. Hierna namen we snel een douche om daarna onze buikjes te vullen met frietjes en stoofvlees. De avond werd gevuld door de viering die we samen met alle andere takken hielden. met zen allen rond het kampvuur kregen we een opdracht die we allemaal samen moesten vervullen.

Welpen

zaterdag

Er stonden vandaag weer een een hele hoop fantastische activiteiten op het programma. In de voormiddag ontpopten we ons tot echte scoutkoks. Bananen met chocolade en lookbroodjes op een kampvuur gemaakt, njammie! De lookbroodjes waren extra lekker omdat ze met veel liefde door Elke en Nona gemaakt werden. In de namiddag hadden we nog een verrassing in petto voor onze leden. Omdat ze zo geweldig ‘braaf’ waren geweest de afgelopen dagen, namen we ze mee naar de bowling. Tristan en Lenn scoorden punt na punt en Hilde en Hanne vrolijkten de boel op door zotte toeren uit te halen. ’s Avonds toonde Jarne zich van zijn beste kant door de hele afwas in zijn eentje te doen. Dikke duim voor deze welp. De dag werd afgesloten door gezellige babbels en het maken van vriendschapsbandjes. Weer een welpfantastische dag!

zondag

Eindelijk was het moment aangebroken waarop we al het hele kamp naar uitkijken: de dagtocht. Na een extra uurtje uitslapen stonden we fris en monter klaar om de lange wandeltocht naar de kinderboerderij aan te vatten. Hanne, Hilde en Tristan liepen de hele tocht enthousiast vooraan. Eens daar aangekomen konden we de vele schattige diertjes gaan knuffelen en genieten van een lekker ijsje. ’s avonds was het dan weer tijd voor een rustiger en plechtiger momentje. Tristan, jarne, nona, hilde en nikolas mochten namelijk hun welpenbelofte doen. Zo deden ze een belofte om het volgend jaar nóg beter te doen. Als jullie je welp dinsdag weer terugzien is het zeker de moeite om hier eens achter te vragen. Moe maar ontzettend voldaan gingen de welpjes weer slapen. Tot morgen!

Givers

zaterdag

De Givers vertrokken vandaag op een vermoeiende maar plezante dag. We vertrokken namelijk op tweedaagse. We zouden helemaal vanuit Hechtel-Eksel naar Neerpelt wandelen om daar te overnachten met onze hele givertak. De tocht was mooi maar wel heel erg vermoeiend. Het was dan ook erg warm! Eens aangekomen op onze slaapplaats gingen we eerst spelen in de grote speeltuin vlakbij. Na een uurtje ravotten besloten we wilde pleinspelen te organiseren. Het was enorm plezant! Na een lekker avondmaal sloten we onze dag af met een avondje kampvuurliedjes. Begeleid door banjo en gitaar klonken de stemmen van onze leden opperbest. Het was super gezellig! We kropen moe maar voldaan ons bedje in.

zondag

Onze leiding was zo lief om ons een uurtje langer te laten slapen. Na een stevig ontbijt en een spelletje trokken we terug op pad richting onze kampplaats. We speelden een beetje vals en legde een groot stuk af met de bus. Na 2 vermoeiende dagen hadden we dat wel verdiend! Aangekomen op de kampplaats namen we een lekkere douche. Daarna waren we even vrij. We lagen op ons bed of deden een rustig spelletje. Na het avondmaal was het tijd voor de totemisatie. Bij ons deden Stijn VD, Stijn G, Lars en lindsey hun belofte. Het waren super mooie beloftes! Daarna kregen Mathijs en Arne hun totem! Proficiat Givers!

Jins

zaterdag

Wie zijn de Jins? De oudste!
Wie zijn de Jins? De sterkste!
Wie zijn de Jins? De beste stappers!
Wie zijn de Jins? De grootste eters!

Onze tweedaagse startte gisteren waar we een wandeltocht van wel TIEN kilometer hebben gemaakt. Iedereen heeft heel erg snel en flink gewandeld. Het was lekker warm, dus zetten we allemaal een pet op en hielden we regelmatig halt voor een drankje. In een mum van tempo bereikten we onze eindbestemming: ’t Ezelbrugske en konden we niet anders dan uitgeteld in het gras vallen. We kwamen terecht op een hemelse plek: een ijssalon met ezels in de tuin. De bazin kwam ons al lachend tegemoet en bood ons een ijsje aan. Straciatella, vanille, pistache, chocolade,.. Iedereen kreeg een horentje met twee bollen. Daarna was het tijd om de tent op te zetten en een bezoekje te brengen aan de ezels. Donkey, Thincan en Ijoor waren heel rustige dieren. Elk lid heeft een ezel kunnen aaien en hem een stukje wortel kunnen geven. Terwijl de leden bezig waren met de ezels zette de leiding de slaaptent op. Iedereen maakte zelf zijn bedje klaar: matje neerleggen en/of opblazen, slaapzak er op, kussen neerleggen enz.. Toen we allemaal klaar waren stonden er kaarsjes op het gras en riep de leiding om samen in een grote kring te gaan zitten. Er werd een intieme sfeer gecreëerd waarin de leden de kans kregen om mee inspraak te hebben in de voortotems van Katrien, Manten, Thomas en Maxime. Elk lid heeft zijn mening gegeven en we ontdekten dat onze Jins elkaar al heel goed kennen. De sfeer zorgde ervoor dat iedereen openlijk en gerust zijn mening kon zeggen. De leden kennen de leiding ondertussen ook al goed dus dat zat wel snor.

zondag

Vandaag besloten we om de Jins een beetje langer te laten slapen, ze hadden uiteindelijk heel lang gewandeld. Om half 9 werden we wakker en maakten we ons klaar om weer terug te vertrekken op wandeltocht. Maar de bazin van het ijssalon, Andrea, had een verassing voor ons: een afscheidsijsje! Met elk een horentje met bolletje chocolade in de hand vertrokken onze Jins vrolijk op wandeltocht. Een deel van de weg hebben we met de bus gedaan en zo kwamen we ’s middags terug aan op de kampplaats na een wandeling van een viertal kilometer. Compleet uitgeteld genoten we allemaal van een extra lange platte rust en nadien van een verwennamiddag. Voor ieder wat wils: handmassages, nagels lakken, voetbadjes, het kon niet op! Na het avondeten (stoofvlees met frietjes, joepie!) was het tijd voor een plechtige ceremonie: de viering, beloftes en de totemisatie. Katrien werd een fleurige brulaap gedoopt, Thomas kraaide zijn weg naar een charmante mol, Maxime een zorgzame ekster en Stephanie een zachtaardige otogone. Er werd een groot vuur aangestoken en de leden genoten van een avond in grote groep. Een mooie, rustige maar belangrijke afsluiter van een zeer geslaagde en bewonderenswaardige tweedaagse.