Akabe De Pioen
Vandaag is het kamp eindelijk begonnen. Het was een ongelofelijk fijne dag vol spannende avonturen. We keken allemaal uit naar het eerste toneelstuk van dit kamp. Daarbij hebben we een koning ontmoet die zijn job beu was en wou aftreden. Zijn (best wel klunzige) hulpjes vonden dat een slecht plan. Wat was ons dorpje ‘Middelfärt’ nu zonder koning? Het vervolg zien we pas morgen.

Naast het toneeltje hebben we natuurlijk ook een hele boel spelletjes gespeeld. Benieuwd wat we deden? Hou dan zeker de volgende dagen onze site en Facebookpagina in de gaten. Hopelijk zijn de Wifi-goden ons goed gezind en slagen we er dagelijks in een kleine update te plaatsen.

Traveler DC 140

Aankomst op de kampplaats

Kapoenen

Eens aangekomen op de kampplaats verkende de kapoenen samen met de welpen het terrein. Dit deden ze aan de hand van een geweldig fantasiespel waarbij ze alle vikingmonsters die zich verscholen hadden moesten verdrijven. Lotte ging helemaal op in het verhaal en ook Cis liet zijn geweldige fantasie weer eens opleven. Na het eten gingen we even samen zitten om alle regels op kamp duidelijk te maken. Kort daarna sloten we de dag af met een verhaal uit ons voorleesboek.

Welpen

Vandaag startte het kamp voor de welpen op een plezante manier. Ze deden een knotsgek fantasiespel om het terrein te verkennen. In dit spel moesten de leden hun leiding op heldhaftige wijze redden van vikingmonsters. Jarne leefde zich ontzettend goed in. Na het eten hielden de welpen een casino battle. Het doel van die battle was om een viking in nood te helpen zijn verloren vikingkostuum terug te vinden. Tristan was enorm behulpzaam. De welpen slaagden dan ook met glans in hun taak.

Givers

Na de aankomst deden de Givers verschillende spelletjes waarbij ze kaartjes met gekke woorden op konden verdienen. Later moesten ze dan een Giverreglement lezen en moesten ze de lege plaatsen opvullen met woorden naar keuze. We zullen de volgende 7 dagen enkele gekke regels volgen… Na het heerlijke avondmaal hielden de Givers nog een fijn feestje met fijne spelletjes. De eerste dag is goed begonnen.

Jins

Bij aankomst werd al snel duidelijk wat het thema van dit kamp was: Vikings. Na een toneeltje ontdekten we dat we de koning moesten helpen aan een nieuwe opvolger. Toch was het belangrijk om eerst de regels van dit nieuwe rijk te overlopen en onze logeerplekken even te bekijken. Nadat we geïnstalleerd waren deden we een grote ontdekkingstocht doorheen de omringende omgeving en werden er heel wat actieve spelletjes gespeeld. Iedereen heeft zich zo hard ingezet dat ze al snel als roosjes in slaap vielen.

Wij kruipen moe maar voldaan onze slaapzakken in. Tot morgen!