Akabe De Pioen
De derde kampdag is aangebroken! ’s Morgens werden we meteen mee ingeschakeld om de kandidaat-koningen te helpen. Onze takken deden hun uiterste best om hun kandidaat-koning te laten winnen, door zo veel mogelijk munten te verzamelen. Om die te krijgen moesten onze leden allerlei opdrachten volbrengen in hun tak. Uiteindelijk werd het een spannende gelijkstand tussen beide kandidaten. We zijn alvast benieuwd naar het verhaal van morgen!

Kamp 2016: koken

Kapoenen

Vandaag gingen we op een heuse queeste. Maar voordat we konden vertrekken moesten we eerst een zwaard maken om ons te beschermen onderweg! We maakten een fantasiewandeling door het bos waarbij we verschillende opdrachtjes volbrachten om tot bij de wapenhandelaar te geraken. In de namiddag hebben we onze koksmuts op gezet. We maakte op het kampvuur lekkere hapjes voor bij het vieruurtje. De appelsienencake, bananen met chocolade en marshmallows waren super lekker! Hierna zijn we met zen alle gaan disco-douchen. Met leuke muziek en veel verlichting hebben we ons gewassen. Om de dag af te sluiten hebben we dan nog een schild geknutseld dat bij ons zwaard past.

Welpen

In de voormiddag hebben we nog eens goed geravot. Vooral Lenn liet zich van zijn beste kant zien. Hij liep en sprong in het rond. In de namiddag hebben we ons vuil gemaakt met vettige spelen. We speelden met verf, schoven over een ingezeepte plastic,… Zo vuil waren we dit kamp nog nooit geweest! Gelukkig waren we na een lekkere douche weer zo goed als nieuw! Na een vermoeiende dag kropen we op tijd ons bed in. Morgen vertrekken we immers op dagtocht!

Givers

Na het spannende avondspel van gisteren waren onze leden blijkbaar enorm uitgeput. Ze waren vanmorgen dan ook moeilijk uit hun bedden te krijgen. Gelukkig was de voormiddag lekker rustig. We hebben namelijk een woudloperskeuken gedaan. We maakten lekkere satétjes en daarna ook aardappeltjes met groentjes. Jammer genoeg waren onze kookkunsten niet optimaal en mochten onze patatjes niet lukken. Gelukkig konden we ’s middags gewoon mee aanschuiven voor frikandellen met krieken. In de namiddag speelden we vettige spelletjes. Het werd een smerige maar plezante boel. Na een lekkere douche waren we weer fris en proper om een hapje te eten en daarna een gezellige quiz te doen. Wie weet het meeste over de vikingen? Het was een spannende avond. Daarna kropen we lekker ons bedje in want morgen begint onze tweedaagse. Dat zal vast al zwaar genoeg zijn!

Jins

Joepie weer een nieuwe dag! Na dat de Jins gisteren iets vroeger waren gaan slapen, werden ze deze ochtend lekker energiek wakker. De dag werd gestart met een lekker ontbijt en na het toneeltje namen de Jins deel aan het stoere Vikingtoernooi. Als echte krijgers daagden de jins elkaar uit en namen ze het op tegen elkaar in kleine groepjes van twee of drie. En of ze de leiding in de pan hebben gehakt! In de ochtend kregen de Jins een knuffel die ze van de kandidaat-koning twee dagen in bewaring moesten houden, om hun toewijding en capaciteiten te bewijzen. Na het middagmaal was de knuffel verloren en had de leiding die in beslag genomen. Oeps! Tijd om hem terug te winnen! Door heel enthousiast mee te spelen (en ook te winnen natuurlijk) konden de Jins tegen de avond gouden munten én hun knuffel terug verdienen. En dat is gelukt! Na het avondmaal was het tijd om ons eten op een rustige manier te laten zakken en trokken de leden zich terug in het Jincafe. Een lekker sapje, een beetje chips en allemaal leuke gezelschapsspelletjes. Een geslaagde dag achter de rug!

Tot morgen!