Akabe De Pioen
Vandaag werden we voor het eerst wakker op de kampplaats. Na een geweldig ontbijt zijn we direct van start gegaan. In de namiddag hielden we een workshop momentje waarin de leden zelf konden kiezen wat ze graag wouden doen. Ze konden dessert maken, een sjorconstructie maken, een zonnedansje placeren of zelfs hun fantasie uitwerken met verf en papier. Lees er alles over in de takverslagen hieronder.

Kamp 2016: Workshop Sjorren

Kapoenen

Na het ontbijt vlogen we er direct in met een geweldig bosspel! Er waren vikings op plundertocht en die hadden al het goud van de twee grote clans gestolen. De kapoenen hielpen beide clans met het terug vinden van hun goudstukken. Vooral Katrien en Lotte konden veel goudstukken terug verdienen. Tijdens het spelen in de voormiddag kwam er heel even een bui over de kampplaats. Maar dit kon de pret niet bederven. We speelde wat kringspelletjes in de zaal van het kamp gebouw. Na het middageten verdeelde de kapoenen zich over de workshops die georganiseerd werden. Hier deden we leuke activiteiten zoals sjorren, koken en knutselen. ‘S avonds hebben we dan nog snel onze brieven geschreven voor we onze slaapzak in gingen.

Welpen

Na een stevig ontbijt met speculoos vlogen we er meteen stevig in. We begonnen de dag namelijk met een echte vikingentraining. Het opzet was om op een speelse wijze te leren hoe een echte viking zich gedraagt. Zo ontdekten we allerlei verborgen talenten van de leden. Bij het spelen van kubb toonde Nona hoe goed ze kon mikken, Hanne hoe goed ze zich in het donker kon navigeren en Elke toonde hoe zorgzaam ze kon zijn op haar eigen manier. Daarna zijn we nog op ontdekkingstocht gegaan naar de speeltuin. En dan ook nog dit, jullie brieven zijn nu onderweg!

Givers

Vanmorgen werd de dag meteen goed ingezet voor de leden. Met een spannend bosspel begonnen wij aan onze tweede kampdag. Het werd een spel tussen indianen en vikingen. De vikingen waren namelijk het land van de indianen ingevallen. Na een lekker middagmaal en een welverdiende platte rust was het tijd voor een gemengd spel. We konden namelijk 2 verschillende workshops volgen, uit een lijstje van 6 opties. Het werd een super fijne dag. Ook na het heerlijke avondmaal waren onze givers nog lang niet moe. We schreven eerst wat brieven naar onze familie, maar daarna was het tijd voor een ongelofelijk spannend nachtspel. We mochten een uurtje later opblijven om in het bos spelletjes te doen. Het was wel een beetje eng, maar onze dappere givers hebben hun opdracht super goed volbracht.

Jins

Na de eerste nacht op de kampplaats werden de Jins goedgezind wakker, iedereen had lekker geslapen. Tijdens het toneel werd de missie van de dag duidelijk: een schild verdienen of zoeken zodat we onze favoriete kandidaat-koning konden steunen! Maar een schild verdien je niet zonder te bewijzen dat je een echte viking bent! Door middel van Vlaggenroof, een hindernissenparcours en touwtrekken toonden onze Jins hun kracht! In de namiddag stonden er diverse workshops op het programma: koken, dansen, knutselen en zelfs een film maken! Aan het eind van de dag hebben ze hun schild verdiend en waren ze ook een beetje moe! Tijd voor een rustige activiteit dus: briefjes schrijven aan ouders en familie. Jullie briefjes zijn onderweg, groetjes en kusjes van de Jins.